Over mij

Honden, paarden, konijnen, geiten, cavia's en ganzen: al toen ik kind was bracht ik veel tijd met dieren door. En later als ik groot was wilde ik het liefst werk gaan doen met dieren. Mijn achternaam is Beestman en "It's all in the name" tenslotte. Ik ben de Hogere Agrarische School gaan doen met als droom een boerderij beginnen. Daar ontdekte ik dat het als kind van ouders uit de stad onmogelijk was om in Nederland deze droom te verwezenlijken. Na een jaar kantoorbanen te hebben geprobeerd ging ik bij mezelf te rade. Was dit het leven wat ik wilde leiden? Nee. Dat niet. Wat wilde ik dan wel? Iets waar ik ook altijd veel plezier in had is andere mensen dingen leren. En zo besloot ik om mijzelf om te scholen tot leerkracht en daarnaast begon ik een hondenuitlaatservice. We woonden best tevreden in onze tussenwoning in de stad. Hoewel het wel bleef kriebelen om ooit nog eens ergens een stuk land of bos te kopen.

Ik zocht naar een stuk grond voor de hondenuitlaatservice en stuitte in plaats daarvan op een boerderijtje onder de rook van Zwolle. We verhuisden erheen met twee honden en een poes en een paar kipjes. Al snel kwamen er door mijn enthousiasme dieren bij. We gingen o.a. van twee honden naar drie honden en van een poes naar vier poezen.

Het boerderijtje bood prachtige mogelijkheden om een dierenhotel te beginnen. We begonnen gelijk al met logeerhonden, maar de poezen vond ik ook bijzonder leuk. Een stage bij een ander dierenhotel gaf me de doorslag om een poezenhotel te gaan bouwen. Dezelfde stage leerde me ook dat ik niet gelukkig zou gaan worden van een groot pension met vele kennels op een rij. Zo ontstond de Dierderij, een kleinschalig dierenhotel.


Mijn overtuigingen

Enkele overtuigingen die ten grondslag liggen aan hoe ik werk en wat ik bied:
Onze oppasdieren zijn huisdieren en die voelen zich beter op hun gemak in een omgeving met een huiselijke uitstraling dan in een betonnen kennel. Ik vind het leuk als we de dieren ook aandacht kunnen geven tijdens hun logeerpartijen. Daarom heb ik bewust gekozen voor een kleinschalige opzet.


Wie ik ben in kernwoorden

Eigenzinnig, direct, beelddenker, veel gevoel voor humor, geef niet snel op, vindingrijk, nieuwsgierig, leergierig, behulpzaam, plichtsgetrouw, groot verantwoordelijkheidsgevoel, spontaan, vrolijk, opgewekt.


Als je me zou kennen, zou je weten dat...

  • Ik getrouwd ben met mijn eerste vriendje en wij twee zoons kregen van nu 8 en 0 jaar.
  • Ik 2 honden heb: Anne een Hollandse herder en Baris een kruising bouvier x grote poedel.
  • Ik 5 poezen heb: Supi, Snorhaar, Lola, Ginger en Bentley alle drie heel gezellige Maine Coons.
  • Er nog meer dieren zijn: een paard, pony's, schapen, kippen en konijnen.
  • Ik altijd klaar sta voor mijn vrienden.
  • Ik heel direct kan zijn.
  • Ik graag naar een concert van Normaal ga, maar ook kan wegdromen bij harpmuziek.
  • Ik het heerlijk vind om te mennen met de pony van mijn zoon.
  • Ik wel thee en geen koffie lust.
  • En gek ben op vitamine C(hocolade).